На вниманието на фирмите с ведомствени обекти

ДО ВСИЧКИ КЛИЕНТИ НА ЛАЙТ КОМЕРС ООД
януари 14, 2016

На вниманието на фирмите с ведомствени обекти

Уважаеми Клиенти,

на 30.10.2015 г. в бр. 84 на ДВ е публикувана  Наредба за изменение и допълнение на  Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

В преходни и Заключителни разпоредби към  НАРЕДБА  са предвидените срокове за превеждане на дейността към новите изисквания за лицата по чл. 3, ал. 12 до 30 ноември 2015 г.

Чл.3 от Наредба Н-18

Ал.12 Лице, което извършва зареждане на течни горива по чл. 118, ал. 8 ЗДДС за собствени нужди от стационарни подземни резервоари за съхранение на горива или неподвижно прикрепени към земята резервоари с вместимост над 1000 литра, е длъжно да регистрира и отчита зареждането по реда на ал. 2 и 3, с изключение зареждане на течни горива на съоръжения и/или инсталации за производство и/или отопление.

Ал. 13 Алинея 12 не се прилага от лице, което извършва зареждане на течни горива по чл. 118, ал. 8 ЗДДС за собствени нужди от съд/съдове с обща вместимост до 1000 литра включително, като общото заредено количество гориво за календарната година не трябва да превишава 2000 литра. Алинея 12 не се прилага от лице, регистрирано като земеделски производител, което извършва зареждане за собствени нужди с течни горива на превозни средства, машини, съоръжения или друга техника, регистрирана по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, от резервоари, които не са стационарни подземни резервоари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?